Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

22η Αμφικτιονία,Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Η συμμετοχή του Συλλόγου μας
---------------------------------
Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου 2008 η 22η Αμφικτιονία Αιμοδοτών Ελλάδος.Η Αμφικτιονία,είναι το Πανελλήνιο Συνέδριο,που διοργανώνει,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών(Π.Ο.Σ.Ε.Α.)κάθε χρόνο,μετά από υποβολή υποψηφιότητας των ενδιαφερόμενων Συλλόγων,για την ανάληψη της Αμφικτιονίας.
Την φετεινή διοργάνωση της Αμφικτιονίας,ανέλαβε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών(Σ.Ε.Α.)του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών "Ο Άγιος Στυλιανός",υπό την αιγίδα της Π.Ο.Σ.Ε.Α. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η συμμετοχή των Σ.Ε.Α. υπήρξε μεγάλη και ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοργάνωση,ενώ,να αναφέρουμε ότι η φιλόξενη Πάτρα,διοργάνωσε για τρίτη φορά την Αμφικτιονία,με μεγάλη επιτυχία.
Οι εργασίες του συνεδρίου,περιελάμβαναν θεματικές ενότητες:
1.για την εθελοντική αιμοδοσία
2.για τους αιμοδότες αναπλήρωσης,πως να μετατρέψουμε τους αιμοδότες συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος,σε τακτικούς αιμοδότες.
3.για την θαλασσαιμία(Μεσογειακή Αναιμία),μέσα από συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας,του παρεχόμενου αίματος.
4.μαθαίνω για το αίμα και την αιμοδοσία,μαθήματα αιμοδοσίας,στα δημοτικά και γυμνάσια,
όλης της χώρας.
5.ο ρόλος της νέας γενιάς,στον αγώνα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Μεγάλη σημασία δόθηκε και στον ορισμό του εθελοντή αιμοδότη:

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΕΙ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ.

Οι ομιλητές,που στην πλειοψηφία τους ασκούν κοινωνικό λειτούργημα,αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του συνεδρίου,δέχθηκαν ερωτήσεις επί των εισηγήσεων του και απαντώντας,ανέπτυξαν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους,πάνω στις εισηγήσεις τους.
Κλείνοντας τις εργασίες της 22ης Αμφικτιονίας,οι σύνεδροι έδωσαν την υπόσχεση,ότι οι προσπάθειες για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας,θα εντατικοποιηθούν,για να έχουν καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: